Kända fotbolsspelare i historien

 

I historien har många kända fotbollsspelare funnits. Många brukar säga att de bästa fotbollsspelarna i historien är Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Trots detta är det viktigt att komma ihåg historien och se tillbaka på en av de viktigaste och mest influentiella fotbollsspelarna i historien, nämligen Pelé.

Vem var Pelé?

Pelés fullständiga namn är Edson Arantes do Nascimento och han föddes år 1940 i Brasilien. Han brukar historiskt sett benämnas som den bästa fotbollsspelaren i historien. Under sin karriär gjorde han 1281 mål på 1363 matcher vilket gör att han gjort flest mål i världen i relation till spelade matcher. I Brasilien prisas han som en nationell hjälte inom fotbollen men också genom sitt stöd för fattiga i Brasilien.

Efter sin karriär har Pelé fått flera priser för sina bedrifter. År 1999 fick han priset som århundradets fotbollsspelare. Time benämnde honom också som en av de 100 mest inflytelserika personerna under 2000-talet. I dagsläget bor han i Brasilien men deltar frekvent i konferenser och tillställningar för att hålla tal bland annat.

 shadower