Premier League

Fotboll är en enormt populär sport, såväl vad gäller stora mästerskap som ligafotboll. I Sverige har vi Allsvenskan som är den högsta ligan, men den är långt ifrån lika stor som många andra ligor. Om du tycker om fotboll har du säkert hört talas om Premier League? Det är den högsta ligan i England, och även stor världen över. Här spelar välkända lag som Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea och Liverpool för att nämna några. Ligan består av de 20 bästa lagen i England och den har funnits sedan år 1992. De nuvarande mästarna i Premier League är Manchester City, men det omåttligt populära och kända laget Manchester United leder listan över flest vunna titlar någonsin i Premier League.

Elitfotboll kräver god fysik

Big Ben i London

Premier League kan räknas till en av världens största och mest populära fotbollsligor, vilket också innebär att många av världens bästa och mest kända fotbollsspelare spelar i den ligan. Att träna på såhär hög nivå kräver givetvis motivation, träning och god fysik. Få av oss kan nå dit, men genom bruce.app kan man enklare komma igång med sin träning. Alla kan inte nå till Premier League, men att till exempel spela korpfotobll på en lägre nivå kan de allra flesta göra. Varva det med att spana in Premier Leagues matcher på TV om du är ett stort fotbollsfan.

Många brittiska spelare i Premier League

I Premier League spelar spelare från hela världen, inklusive från Sverige. Här har till exempel Thomas Brolin, Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic spelat. I dagsläget spelar dessutom Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United. Trots det spelar allra flest britter i ligan, så som Harry Kane och Wayne Rooney. Andra kända, som inte spelare längre, är Alan Shearer, Frank Lampard och Steven Gerrard. Trots denna stora liga kan man inte undgå att nämna Englands misslyckanden i mästerskapen, åtminstone i de senare sådana. Hur det går fortsättningsvis får framtiden utvisa.shadower