Börja spela fotboll

Fotboll är Sveriges populäraste sport sett till antalet utövare, och det skulle därför inte vara konstigt om man vill prova på att spela sporten, eller vill att ens barn ska börja spela sporten. Man måste alltid komma ihåg att det inte går att tvinga ett barn att tycka att något är roligt – däremot kan man självklart låta barnet prova att spela fotboll, och hoppas att hen fastnar för det.

Det bästa sättet för barn att börja spela fotboll är att som förälder kontakta sin närmsta fotbollsförening för att höra efter när nästa träning är eller om de håller några allmänna prova på-tillfällen. Om man inte vet vilka fotbollsföreningar som finns i närheten kan man vända sig till Svenska Fotbollförbundet, som organiserar majoriteten av alla fotbollsföreningar i landet.

Är man vuxen och vill börja spela fotboll i mer organiserad form är ett bra sätt att gå med i ett korplag. Om det inte finns ett korplag på ens arbetsplats kan man alltid vara med och starta ett.

Om du provar fotboll och märker att det inte är en sport för dig, kan det vara bra att istället prova sporter och aktiviteter som har helt andra förutsättningar och kräver helt andra egenskaper. En sådan aktivitet är bowling, som inte kräver styrka eller snabbhet, men däremot precision och teknik. Ett bra ställe att prova att spela bowling i Stockholm är O’Learys i Mall of Scandinavia. Där kan man dessutom inleda bowlingkvällen med en trevlig middag, en möjlighet som inte finns på de flesta fotbollsplaner.shadower