Hur går det i de stora fotbollsligorna kommande säsong?

Just nu har de stora fotbollsligorna i Europa en paus då säsongerna är färdigspelade, och de flesta jobbar klubbar jobbar nu hårt för att rusta sina trupper för kommande säsong. Den så kallade Silly Season är alltid spännande att följa och förhoppningarna är alltid stora att favoritlaget ska lyckas landa en eller flera av de stora fotbollsstjärnorna.

Hur kommer det då gå under kommande säsong?

I denna artikel ska vi titta lite närmre på förutsättningarna för kommande säsong i de största ligorna i Europa, nämligen Premier League, La Liga och Serie A. Vilka kommer utmana om titeln? Vilka spelare kommer göra stor inverkan med mera. Förhoppningsvis är det ditt lags år, så du får fira en ligatitel med dina matchtröjor och snygga vattenflaskor med tryck i en fontän i närmaste stad.

Premie League

Premier League är troligtvis den liga som är svårast att sia om då det finns flera utmanare om den åtråvärda ligatiteln. De regerande mästarna Manchester City får väl ses som en av de största favoriterna med en relativt intakt trupp från föregående säsong. Liverpool med Jürgen Klopp som tränare ligger ungefär på samma nivå och även här är truppen relativt intakt. Vilka övriga lag kan då utmana? Chelsea och Tottenham är två av lagen som man inte bör räkna bort, och kanske kan även Manchester United utmana när tränare Solskjaer får styra laget redan från säsongsinledningen. Mest troligt så lär det inte räcka hela vägen men oavsett kommer det vara en intressant säsong vi har framför oss i Premier League.

La Liga

I spanska La Liga är det ungefär som vanligt. Kampen om ligaguldet kommer med största sannolikhet stå mellan FC Barcelona och Real Madrid. Kanske kan Atletico Madrid eller Valencia utmana, men det kommer nog inte räcka i det långa loppet. Real Madrid har förstärkt mycket inför säsongen och spelare som Eden Hazard, Luka Jovic och Ferlend Mendy har tillkommit för att hjälpa laget att återvinna bucklan till huvudstaden. Barcelona har inte varit lika aktiva på transfermarknaden och när det gäller namnkunniga spelare är det endast den talangfulla mittfältaren Frenkie de Jong från Ajax som har värvats. Men samtidigt har ju laget kvar en viss Lionel Messi. Det kommer bli spännande att följa La Liga även kommande säsong.

Serie A

Juventus har vunnit Serie A de senaste 7 åren och det finns inte mycket som pekar på att det inte blir så även kommande säsong. Laget känns ohotat på toppen med spelare som Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala där fram och stabila pjäser som Giorgio Chiellini och Leonardo Bonucci där bak. De bakre leden sägs även inom kort kryddas med Ajax lagkapten och supertalang Matthijs de Ligt. Lagen som möjligtvis kan hota är väl främst Napoli, Inter och Milan, men troligtvis kommer det inte räcka utan vi kommer med största sannolikhet se Juventus högst upp i tabellen även kommande säsong.shadower