Spänningen tätnar i den Allsvenska slutstriden

Även om inte Allsvenskan är den liga med mest pengar eller med flest stjärnor, så är den oerhört populär för tillfället. Detta då serien närmar sig upploppet och det finns fler utmanare än vanligt som har möjlighet att nå den åtråvärda förstaplatsen. I den här artikeln ska vi gå in lite närmre på vad vi kan vänta oss under de sista 8 spännande omgångarna.

Vilka lag har chansen att vinna Allsvenskan år 2019?

Som tidigare nämnts finns det fler lag än vanligt som slåss om förstaplatsen. Ofta är det bara ett eller två lag som ligger där uppe i toppen och nosar när de sista matcherna ska avverkas. Men i år är det bara 7 poäng som skiljer ettan från sjuan i tabellen. Lagen det handlar om är Djurgården, AIK, Malmö, Häcken, Hammarby, IFK Göteborg och IFK Norrköping. Det kommer med säkerhet bli många spännande matcher i höst, så se till att du är utrustad med varma jackor till man om du ska bege dig ut på arenorna och följa de sista matcherna på plats.

Snabba analyser av lagens chanser

Spontant känns det som att man kan dela upp dessa 7 lag i två grupper.

En outsidergrupp med Häcken, Hammarby, IFK Göteborg och IFK Norrköping. Ingen av dessa lagen har en förväntning på sig att vinna, och de kan därmed spela relativt avslappnat. Lagen har kanske inte samma kvalitet som de översta tre lagen och har även färre poäng, så det är föga troligt att någon av dessa lagen hamnar högst upp i tabellen när serien är slutspelad. Men visst hade det varit kul om ett lag som Häcken skulle ta hem guldet.

I den andra gruppen hittar vi då de 3 topplagen som för närvarande är Djurgården, AIK och Malmö. Djurgården har för närvarande ett försprång på en poäng ner till AIK och tre till Malmö. Det kan dock förändras snabbt. Malmö har bäst målskillnad av lagen vilket kan ses som en bonuspoäng om lagen hamnar på samma poäng efter den sista omgången. Malmö är även det lag som har den bredaste truppen vilket gör att laget kan vara mindre känsligt vid skador eller avstängningar.

Djurgården förväntades inte att slåss om guldet på förhand men har en väldigt stark säsong bakom sig och kan mycket väl vara det lag som står högst upp i tabellen och får lyfta bucklan mot skyn.

AIK är regerande mästare och vet hur man ska behålla kylan och ta sig an de sista omgångarna på bästa sätt.

Kort och gott är det väldigt ovisst och svårt att sia om vem som kommer gå segrande ur den här striden. Men mest troligt så hamnar guldet i alla fall i antingen Stockholm eller Malmö.shadower